Yhtyekatselmus 18.11.2023 Helsingissä

Hoi, kaikki lauluyhtyeet!

Yhtyekatselmus Helsingissä 18.11.2023

Ota yhtyekavereita hihasta ja ehdota osallistumista Sekakuoroliiton yhtyekatselmukseen. Kaikenlaiset yhtyeet tervetulleita, tertsetistä kolminkertaiseen kvartettiin ja kuoromuoto voi olla mikä vaan.

Katselmukseen osallistuminen saattaa olla hiukan jännittävää, mutta niinhän kaikki esiintyminen on. Säännöissäkin sanotaan näin katselmuksen tarkoituksesta näin: Katselmuksen tarkoituksena on innostaa ja kannustaa omaehtoiseen yhtyelaulutoimintaan ja antaa yhtyeille mahdollisuus oman osaamisen edistämiseen palautteen kautta. Sen palautteen saatte heti esiintymisen jälkeen ja vielä lisäksi kirjallisena myöhemmin. Katselmus on oiva paikka mittauttaa yhtyeen taidot ja oppia uutta yhtyeessä laulamisesta. Tuomaristossa raudankovat, tiukan kiltit, ammattilaiset Hanna Remes (pj), Ilona Korhonen ja Kirsi Kaunismäki-Suhonen.

Ilmoittautuminen alkaa nyt 1.6. 2023 ja päättyy 1.11.2023. Tästä ilmoittautumaan: https://forms.gle/ziiM6ZG5vY3ZLngS6

Ennen katselmusta on yhtyeellä mahdollisuus halutessaan saada koutsausta tuomaristolta, puoli tuntia kerrallaan. Miettikää tykönänne olisiko tällaisesta mahdollisuudesta yhtyeelle hyötyä ennen katselmusvetoa. Koutsaus aikataulutetaan ilmoittautumisten mukaan.

Kaikki tämä kustantaa liiton jäsenkuorojen yhtyeille 50 €/yhtye ja liiton ulkopuolisille yhtyeille 70 €/yhtye.

——————————————————

SÄÄNNÖT YHTYELAULUKATSELMUS 2023
1.  Järjestäjä
Yhtyelaulukatselmuksen järjestää Sekakuoroliitto ry.

 1. Katselmuksen aika ja paikka
  Yhtyelaulukatselmus pidetään lauantaina 18.11.2023 Kallion seurakunnan seurakuntakodin isossa salissa (Siltasaarenkatu 28, 00530 Helsinki).
 1. Katselmuksen tarkoitus
  Katselmuksen tarkoituksena on innostaa ja kannustaa omaehtoiseen yhtyelaulutoimintaan ja antaa yhtyeille mahdollisuus oman osaamisen edistämiseen palautteen kautta.
 1. Osallistuminen
  Yhtyelaulukatselmus on avoin kaikille lauluyhtyeille kuoromuodosta riippumatta. Yhtyeessä voi olla 3–12 laulajaa.
 1. Ohjelmisto
  Osallistujat voivat itse valita ohjelmistonsa. Ohjelmiston pääpaino tulee olla säestyksettömässä musiikissa.
  Katselmus on Master Class -tyyppinen, jossa yhtye saa välittömästi lyhyen suullisen palautteen yhdeltä tuomariston jäseneltä. Esityksen soiva kesto voi olla maksimissaan 10 minuuttia.
  Ohjelmisto merkitään ilmoittautumislomakkeeseen. Lomakkeessa on ilmoitettava mahdolliset säestyssoittimet. Konserttisalin varustukseen kuuluu piano. Äänentoistoa ei ole käytettävissä.
  Yhtyeet esiintyvät arvotussa järjestyksessä. Esiintymisjärjestys ilmoitetaan yhtyeille viimeistään viikkoa ennen katselmusta.
 1. Ilmoittautuminen
  Yhtyelaulukatselmukseen ilmoittaudutaan täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake osoitteessa Ilmoittautumisaika alkaa 1.6.2023 ja päättyy 1.11.2023. Myöhästyneet ilmoittautumiset hylätään.
  Katselmukseen hyväksytään enintään 16 yhtyettä ilmoittautumisjärjestyksessä.
  Yhtyeen on lähetettävä viimeistään 8.11.2023 Sekakuoroliiton toimistoon joko postitse (os. Tallberginkatu 1/C 18, 00180 Helsinki) tai sähköpostin liitteinä (sekakuoroliitto@sulasol.fi) nuottikopiot yhtyeen ohjelmistosta.
 1. Osallistumismaksu
  Yhtyelaulukatselmuksen osallistumismaksu on 50 euroa Sulasolin jäsenkuoroon kuuluvalta lauluyhtyeeltä, muilta yhtyeiltä 70 euroa. Osallistumismaksut laskutetaan yhtyeiltä sitä mukaa kun ilmoittautumisia saadaan. Maksettu ilmoittautumismaksu vahvistaa osallistumisen. Peruutustapauksissa maksua ei palauteta.
 1. Palkinnot
  Tuomaristo voi jakaa Klemetti-plaketin Sekakuoroliiton jäsenkuoroon kuuluvalle yhtyeelle. Voittajalle annetaan lahjakortti Sulasolin nuottimyymälään.
  Jokaiselle yhtyeelle lähetetään katselmuksen jälkeen tuomariston antamaan suulliseen palautteeseen perustuva kirjallinen palaute esityksestä.
 1. Tuomaristo
  Katselmuksen tuomaristoon kuuluvat Ilona Korhonen, Kirsi Kaunismäki-Suhonen ja Hanna Remes (puheenjohtaja).
 1. Muuta huomioitavaa
  Yhtye vastaa itse kaikista kustannuksistaan (mm. majoitus, matkustus ja ruokailut).

Yhtyeiden on käytettävä laillista nuottimateriaalia (poikkeuksena tuomaristolle toimitettavat nuottikopiot). Järjestäjällä on oikeus halutessaan tarkistaa käytetyn nuottimateriaalin laillisuus.

Katselmuksen järjestäjällä on oikeus korvauksetta suoratoistaa, radioida, televisioida, äänittää ja kuvata esityksiä.

Sekakuoroliitto ry 31.5.2023

***

Lisätietoja yhtyelaulukatselmuksesta: Sekakuoroliitto ry, Sirkku Viitanen-Vanamo, puh. 040 5165607, sekakuoroliitto@sulasol.fi.